osteotomi (tibiall, femorale og meget mere): kirurgi og nyttiggørelse

Osteotomi ( “ben skæring”) er en procedure, hvor en kirurg fjerner, eller nogle gange tilføjer, en kile af knogle i nærheden af ​​en beskadiget fælles. Dette skifter vægten fra et område, hvor der er beskadiget brusk til et område, hvor der er mere eller sundere brusk. I slidgigt, brusk nedbrydning i knæet ofte er meget større i den indre del af knæleddet, hvilket ofte resulterer i en bowlegged udseende.

Osteotomi kan være effektiv for hofte- og knæled. Læger ofte gør en osteotomi at rette visse knæ deformiteter såsom bowleg (varus) og banke-knæ (valgus) deformiteter af knæene. Hip osteotomi indebærer at fjerne knogle fra den øvre lårben (femur). Osteotomi kan give en aktiv person til at udskyde en samlet fælles erstatning for et par år og er normalt forbeholdt yngre mennesker.

Bedring afhænger af den kirurgiske teknik samt styrke og motivation for den person, der har kirurgi. En støbt eller skinne kan begrænse bevægelse af leddet for 4 til 8 uger.

Du vil starte fysioterapi straks, selvom du er i et støbt eller skinne. Når skuespillerne er fjernet, kan du sætte din fulde vægt på de fælles 10 til 12 uger efter operationen. Det kan tage op til et år for knæet fuldt tilpasse sig sin korrigerede position.

Læger bruger osteotomi hvis ødelæggelse af knæet brusk hovedsagelig påvirker en enkelt skive af brusk: disken (menisk) enten på den indre del eller på den ydre del af knæleddet.

Osteotomi er en passende behandling til yngre, aktive mennesker med slidgigt, der er i stand til at forsinke en samlet fælles udskiftning.

Osteotomi er oftest udført i yngre mennesker. Det kan hjælpe med at lindre smerter og forsinke behovet for fælles udskiftning. 1

Ved at flytte vægten over på god brusk, kan osteotomi “købe tid” for yngre eller flere aktive mennesker, før de har brug for en samlet fælles udskiftning.

Udfyld kirurgi oplysningsskema (PDF) (Hvad er en PDF-dokument?) For at hjælpe dig med at forberede denne operation.

Lozada CJ (2013). Behandling af slidgigt. I GS Firestein et al., Red., Kelley s Textbook of Rheumatology 9. udg., Vol. 2, s. 1646-1659. Philadelphia: Saunders.

Anne C. Poinier, MD – Intern Medicin; Kenneth J. Koval, MD – Ortopædisk kirurgi, ortopædisk traume

4 jun 2014

Et svigt af knoglerne til hea; Knogler, der ikke tilpasse som de hea; Blood clottin; Blødning i sammenføjningen; Betændelse i fælles væv, nerveskader, eller infektion