oversigt – Buerger sygdom

Buerger sygdom

Buerger sygdom

I Buerger sygdom, blodkarrene svulme op og kan blive blokeret med blodpropper (tromber). Dette i sidste ende skader eller ødelægger huden væv og kan føre til infektion og koldbrand. Buerger sygdom viser normalt først i hænder og fødder, og kan udvides til at påvirke større områder af dine arme og ben.

Buerger sygdom (thromboangiitis obliterans) er en sjælden sygdom i arterier og vener i arme og ben. I Buerger sygdom, blodkarrene bliver betændt, svulme op og kan blive blokeret med blodpropper (tromber).

Dette i sidste ende skader eller ødelægger huden væv og kan føre til infektion og koldbrand. Buerger sygdom normalt først viser i dine hænder og fødder, og kan i sidste ende påvirke større områder af dine arme og ben.

Stort set alle diagnosticeret med Buerger sygdom ryger cigaretter eller bruger andre former for tobak, såsom skrå. Afslutning af alle former for tobak er den eneste måde at stoppe Buerger sygdom. For dem, der ikke holde op, er nogle gange nødvendigt amputation af hele eller en del af en legemsdel.

Buerger sygdom pleje