oversigt – voksen opmærksomhed-underskud / hyperactivity disorder (ADHD)

Voksen opmærksomhed-underskud / hyperactivity disorder (ADHD) er en psykisk lidelse, der omfatter en kombination af vedvarende problemer, såsom svært ved at betale opmærksomhed, hyperaktivitet og impulsiv adfærd. Voksen ADHD kan føre til ustabile relationer, dårlig arbejde eller skole ydeevne, lavt selvværd og andre problemer.

Selvom det hedder voksen ADHD, symptomer begynder i den tidlige barndom og fortsætter ind i voksenalderen. I nogle tilfælde er ADHD ikke anerkendt eller diagnosticeret indtil personen er voksen. Voksne ADHD symptomer kan ikke være så klar som ADHD symptomer hos børn. Hos voksne kan hyperaktivitet falde, men kæmper med impulsivitet, rastløshed og svært ved at betale opmærksomhed kan fortsætte.

Behandling for voksne ADHD ligner til behandling for barndom ADHD, selvom nogle ADHD medicin er godkendt til børn ikke er godkendt til voksne. Voksen ADHD behandling omfatter medicin, psykologisk rådgivning (psykoterapi) og behandling for eventuelle psykiske lidelser, der opstår sammen med ADHD.