panikanfald og panikangst behandlinger og præparater

Behandlingen kan hjælpe med at reducere intensiteten og hyppigheden af ​​dine panikanfald og forbedre din funktion i dagligdagen. De vigtigste behandlingsmuligheder er psykoterapi og medicin. En eller begge typer af behandling kan anbefales, afhængigt af dine præferencer, din historie, sværhedsgraden af ​​din panikangst og om du har adgang til terapeuter, der har særlig uddannelse i panikangst.

Psykoterapi, også kaldet samtaleterapi, betragtes som en effektiv førstevalg behandling for panikanfald og panikangst. Psykoterapi kan hjælpe dig med at forstå panikanfald og panikangst og lære at håndtere dem.

En form for psykoterapi kaldet kognitiv adfærdsterapi kan hjælpe dig med at lære gennem din egen erfaring, at panik symptomer er ikke farlige. Under terapi sessioner, vil din terapeut hjælpe dig gradvist genskabe symptomerne på en panik angreb på en sikker, gentagne måde. Når de fysiske fornemmelser af panik ikke længere føler truende, angrebene begynder at løse. Vellykket behandling kan også hjælpe dig med at overvinde frygt for situationer, som du har været at undgå på grund af panikanfald.

Se resultater fra behandlingen kan tage tid og kræfter. Du kan begynde at se panik angreb symptomer reducere inden for flere uger, og ofte symptomer falde betydeligt eller gå væk inden for flere måneder. Du kan planlægge lejlighedsvise vedligeholdelse besøg for at hjælpe med at sikre, at dine panikanfald forbliver under kontrol eller til at behandle optræder igen.

Psykoterapi

Medicin

Medicin kan hjælpe med at reducere symptomer forbundet med panikanfald samt depression, hvis det er et problem for dig. Flere typer af medicin har vist sig at være effektive til at styre symptomerne på panikanfald, herunder

Hvis en medicin ikke virker godt for dig, kan din læge anbefale at skifte til en anden eller kombinere visse lægemidler til at øge effektiviteten. Husk, at det kan tage flere uger efter første start en medicin til at mærke en forbedring i symptomerne.

Al medicin har en risiko for bivirkninger, og nogle kan ikke anbefales i visse situationer, såsom graviditet. Tal med din læge om mulige bivirkninger og risici.