Pegaspargase (intramuskulært, intravenøst) forholdsregler

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre, at denne medicin fungerer korrekt, og for at kontrollere for uønskede virkninger.

Mens du er i behandling med pegaspargase, og efter du stopper behandlingen med det, ikke har nogen immuniseringer (vaccinationer) uden lægens godkendelse. Pegaspargase kan sænke kroppens modstand, og der er en chance for du kan få infektionen immunisering er beregnet til at forebygge. Desuden bør andre personer, der bor i din husstand ikke tage oral poliovirus vaccine, da der er en chance for de kunne passere poliovirus til dig. Undgå også at personer, der har taget oral poliovirus vaccine. Må ikke komme tæt på dem, og ikke bo i det samme rum med dem længe. Hvis du ikke kan tage disse forholdsregler, bør du overveje iført en beskyttende ansigtsmaske, der dækker næse og mund.

Pegaspargase kan midlertidigt sænke antallet af hvide blodlegemer i blodet, hvilket øger chancen for at få infektion. Det kan også sænke antallet af blodplader, som er nødvendige for korrekt blodstørkning. Hvis dette sker, er der visse forholdsregler, du kan tage, især når dit blod er lavt, for at mindske risikoen for infektion eller blødning

Hvis pegaspargase uheld siver ud af venen, hvori det injiceres, kan det beskadige nogle væv og forårsage ardannelse. Fortæl lægen eller sygeplejersken samme, hvis du bemærker rødme, smerte eller hævelse på det sted, injektion.

Denne medicin kan forårsage alvorlige allergiske reaktioner. Kontakt straks lægen, hvis du begynder at have problemer med at trække vejret, trykken for brystet, hududslæt, eller kløe, mens du modtager denne medicin.

Nogle mennesker, der har modtaget denne medicin udviklet pancreatitis (betændelse i bugspytkirtlen). Spørg din læge, hvis du oplever pludselige og alvorlige mavesmerter, kvalme, opkastning, feber, eller kulderystelser mens denne medicin.

Spørg din læge, hvis du begynder at have øget tørst eller sult, øget vandladning, bleg hud, kvalme, svedtendens, eller mathed. Dette kan være tegn på, at du har problemer med mængden af ​​blodsukkeret i kroppen.

Denne medicin kan øge din risiko for at udvikle alvorlige blodpropper. Fortæl din læge, hvis du udvikler nogen pludselig og alvorlig hovedpine, arm eller ben hævelse, åndenød, eller brystsmerter.