pemetrexed (intravenøst) korrekt anvendelse

Det er meget vigtigt at tage folinsyre og B12-vitamin under din behandling med pemetrexed at sænke dine chancer for skadelige bivirkninger. Du skal begynde at tage 400 til 1000 mikrogram (mcg) af folinsyre hver dag i mindst 5 dage ud af de 7 dage før første dosis pemetrexed. Du skal fortsætte med at tage folinsyre hver dag i den tid, du får behandling med pemetrexed, og i 21 dage efter din sidste behandling. Du kan få folinsyre vitaminer over-the-counter. Folinsyre findes også i mange multivitamin piller. Spørg din læge eller apotek om hjælp, hvis du ikke er sikker på, hvordan man vælger en folinsyre produkt. Din læge vil give dig vitamin B12 injektioner, mens du får behandling med pemetrexed. Du får din første vitamin B12 injektion i løbet af ugen før din første dosis pemetrexed, og derefter omkring hver 9 uger under behandlingen.

Du vil modtage denne medicin, mens du er på et hospital eller kræftbehandling center. En sygeplejerske eller andet uddannet sundhedsperson vil give dig denne medicin. Denne medicin er givet gennem en nål placeret i en af ​​dine blodårer.

Pemetrexed gives sammen med visse andre lægemidler. Hvis du bruger en kombination af medicin, er det vigtigt, at du får hver enkelt på det rigtige tidspunkt. Hvis du tager nogle af disse lægemidler ved munden, så spørg din læge til at hjælpe dig med at oprette en plan for at tage dem på de rigtige tidspunkter.

Din læge vil ordinere en medicin kaldet et kortikosteroid (kortison medicin) for at tage 3 dage i løbet af din behandling med pemetrexed. Kortikosteroid medicin sænke dine chancer for at få hudreaktioner med pemetrexed.

Denne medicin kommer med en patientinformation insert. Det er meget vigtigt, at du læser og forstår disse oplysninger. Vær sikker på at spørge din læge om noget, du ikke forstår.