pentostatin intravenøs

Brugen af ​​højere doser end de angivne kan ikke anbefales. Dosisbegrænsende svært nedsat, lever, lunge, og CNS-toksiciteter opstod i fase 1 studier, der anvendte pentostatin ved højere doser (20 til 50 mg / m (2) i opdelte doser over 5 dage) end anbefalet. I en klinisk undersøgelse med patienter med refraktær kronisk lymfatisk leukæmi hjælp pentostatin i den anbefalede dosis i kombination med fludarabin fosfat, 4 af 6 patienter, som indgik i undersøgelsen havde alvorlige eller fatale pulmonal toksicitet. Brugen af ​​pentostatin i kombination med fludarabin fosfat ikke anbefales.

Bruger For pentostatin

Terapeutisk Klasse: antineoplastisk stof

Farmakologisk Klasse: Antimetabolit

Pentostatin interfererer med væksten af ​​kræftceller, som i sidste ende ødelagt. Da væksten af ​​normale celler i kroppen også kan påvirkes af pentostatin, også kan forekomme andre effekter. Nogle af disse kan være alvorlige og skal indberettes til din læge. Andre virkninger er måske ikke alvorlige, men kan give anledning til bekymring. Nogle effekter kan ikke forekomme i måneder eller år efter, at medicinen er brugt.

Før du begynder behandling med pentostatin, skal du og din læge taler om den gode pentostatin vil gøre det så godt som risikoen for at bruge det.

pentostatin skal administreres kun af eller under umiddelbart opsyn af din læge.

Når et lægemiddel er godkendt til markedsføring til en bestemt anvendelse, kan erfaringer viser, at det er også nyttigt for andre medicinske problemer. Selv om disse anvendelser ikke er medtaget i produktmærkning, er pentostatin anvendes i visse patienter med følgende sygdomme

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For pentostatin, bør overvejes følgende

Før ibrugtagning pentostatin

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på pentostatin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder til virkningerne af pentostatin i den pædiatriske population. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Der foreligger ingen oplysninger om forholdet mellem alder til virkningerne af pentostatin hos geriatriske patienter.

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du modtager pentostatin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug af pentostatin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug af pentostatin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​pentostatin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

pentostatin ofte forårsager kvalme og opkastning. Men det er meget vigtigt, at du fortsætter med at modtage medicinen, selvom du begynder at føle syg. Spørg din læge til måder at mindske disse virkninger.

Du vil modtage pentostatin, mens du er på et hospital eller kræftbehandling center. En sygeplejerske eller andet uddannet sundhedsperson vil give dig pentostatin.

pentostatin gives gennem en nål placeret i en af ​​dine blodårer.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre, at pentostatin fungerer korrekt. Blodprøver kan være behov for at kontrollere for uønskede virkninger.

Brug af pentostatin mens du er gravid, kan skade dit ufødte barn. Brug en effektiv form for prævention for at holde fra at blive gravid. Hvis du tror, ​​du er blevet gravid, mens du bruger medicinen, så fortæl din læge med det samme.

Du bør ikke bruge pentostatin hvis du også tager fludarabin (Fludara®). Tager det sammen med pentostatin kan øge risikoen for alvorlige bivirkninger.

Mens du er i behandling med pentostatin, og efter du stopper behandlingen med det, ikke har nogen immuniseringer (vaccinationer) uden lægens godkendelse. Pentostatin kan sænke kroppens modstand, og der er en chance for du kan få infektionen immunisering er beregnet til at forebygge. Desuden bør andre personer, der bor i din husstand ikke tage oral polio-vaccine, da der er en chance for de kunne passere polio virus til dig. Undgå også at personer, der har taget oral polio-vaccine. Må ikke komme tæt på dem og ikke bo i det samme rum med dem for meget længe. Hvis du ikke kan tage disse forholdsregler, bør du overveje iført en beskyttende ansigtsmaske, der dækker næse og mund.

Pentostatin kan sænke antallet af hvide blodlegemer i blodet midlertidigt, hvilket øger chancen for at få en infektion (fx lungebetændelse). Det kan også sænke antallet af blodplader, som er nødvendige for korrekt blodstørkning. Hvis dette sker, er der visse forholdsregler, du kan tage, især når dit blod er lavt, for at mindske risikoen for infektion eller blødning

Hvis du får udslæt eller en allergisk reaktion på pentostatin, stoppe med at bruge medicinen og tjekke med din læge så hurtigt som muligt.

Korrekt brug af pentostatin

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler eller vitamintilskud.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Nogle bivirkninger vil have tegn eller symptomer, som du kan se eller føle. Din læge kan se for andre ved at gøre visse prøver.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

Forholdsregler Mens du bruger pentostatin

kun Tilgængelighed Rx Prescription

Graviditet Kategori D Positiv tegn på risiko

CSA Schedule N Ikke et kontrolleret stof

Godkendelse Historie Kalender Drug historie på FDA

Hårcelleleukæmi interferon alfa-2b, Intron A, cladribin, Roferon-A, pentostatin, Leustatin, Nipent

 eller gå slutte sig til pentostatin støttegruppe til at forbinde med andre, der har samme interesser.

pentostatin Side Effects

pentostatin