personaliseret terapi for multipel sklerose (MS)

Tre mundtlige modtager sygdomsbegrænsende behandling er godkendt til behandling af recidiverende MS.

Fingolimod (Gilenya). Denne gang dagligt oral medicin reducerer tilbagefald sats med omkring 50 procent. Fingolimod er et unikt medicin, der binder til mange forskellige typer af kroppens celler. Det fælder hvide blodlegemer i lymfeknuder, så de ikke kan komme ind i hjernen og forårsage nye MS-læsioner.

Fingolimod kan ikke bruges af personer med hjertesygdomme eller beslægtede tilstande. Det bremser midlertidigt puls i næsten alle, der tager det, så skal tages den første dosis i en klinik under lægeligt tilsyn. Det kræver også overvågning af synsfunktion.

Teriflunomid (Aubagio). Teriflunomid er godkendt i to doser, 7 milligram (mg) og 14 mg, tages en gang dagligt. Mens den højere dosis er noget mere effektiv, kan den lavere dosis være mere passende for folk, der kan opleve flere bivirkninger, såsom hovedpine, diarré, kvalme, højde i leverenzymer og hår udtynding. Teriflunomid er kendt for at være skadeligt for et foster under udvikling.

Dimethylfumarat (Tecfidera). Tidligere kendt som BG-12, er dimethylfumarat (DMF) to gange dagligt. DMF reduceret tilbagefald med omkring 50 procent i kliniske forsøg. Almindelige bivirkninger omfatter rødmen og gastrointestinale problemer, der opstår oftere i begyndelsen af ​​behandlingen, så støt falde over en til fire uger.

orale behandlinger

emerging modtager sygdomsbegrænsende behandling

Narkotika i øjeblikket i horisonten til behandling af MS omfatter

Fordi MS kan være uforudsigelig og så meget er ukendt, kan udtænke en behandling tilgang være udfordrende. Der er i øjeblikket ingen test, der med sikkerhed kan forudsige, om en bestemt medicin vil fungere godt eller dårligt for nogen enkeltperson.

DMT behandlingsstrategier

Anbefalinger og beslutninger er baseret på flere faktorer, herunder

Fælles beslutningstagning mellem dig og din læge er den bedste tilgang til din MS behandlingsplan. Hver situation er unik, og den bedste fremgangsmåde er en skræddersyet til dine specifikke behov.

besøge din læge