phosphatidylserin kosttilskud: kan de forbedre hukommelsen?

Phosphatidylserin (fos-Fuh-tie-dul-SER-een) er et kosttilskud, der har modtaget en vis interesse som en potentiel behandling af Alzheimers sygdom og andre problemer med hukommelsen. Flere undersøgelser med phosphatidylserin indikerer forbedret kognitive evner og adfærd. Men forbedringer varede kun et par måneder, og blev set i mennesker med de mindst alvorlige symptomer.

Indledningsvis blev phosphatidylserin kosttilskud afledt af hjerneceller af køer. Men på grund af bekymringer om kogalskab, de fleste producenter nu producerer kosttilskud fra soja eller kål derivater. Foreløbige undersøgelser har vist, at plante-baserede phosphatidylserin kosttilskud kan også tilbyde fordele, men der er behov for mere forskning. Imidlertid har ingen moderne undersøgelser fortsat fokus på phosphatidylserin, tyder på begrænset effekt.

Husk, at Food and Drug Administration ikke kræver producenterne til at levere dokumentation for de potentielle risici og fordele ved phosphatidylserin – eller eventuelle tillæg. Kontakt din læge, før du starter nogen kosttilskud.

Med

besøge din læge