pludselig døvhed

Hvad er pludselig døvhed?

Hvad er årsagen til pludselig døvhed?

Hvordan pludselig døvhed diagnosticeret?

Hvordan pludselig døvhed behandles?

Hvilken forskning gør support på pludselig døvhed?

Hvor kan jeg finde yderligere oplysninger om SSHL?

Pludselig sensorineuralt høretab (SSHL), almindeligt kendt som pludselig døvhed, opstår som en uforklarlig, hurtige tab af hørelse-regel i det ene øre-enten på én gang eller over flere dage. Det skal betragtes som en medicinsk nødsituation. Enhver, der oplever SSHL bør besøge en læge med det samme. Nogle gange, folk med SSHL udskyde se en læge, fordi de mener, at deres høretab skyldes allergi, en sinus infektion, ørevoks plukker øregangen eller andre fælles vilkår. forsinke SHHL diagnose og behandling, kan dog nedsætte virkningen af ​​behandlingen.

Ni ud af ti personer med SSHL miste hørelse i kun én øre. SSHL er diagnosticeret ved at gennemføre en høreprøve. Hvis testen viser et tab på mindst 30 decibel (decibel er et mål for lyd) i tre sammenhængende frekvenser (frekvens er et mål for pitch-høj til lav), er hørenedsættelsen diagnosticeret som SSHL. Som et eksempel, vil et høretab på 30 decibel gøre konverserende tale lyde mere som en hvisken.

Mange mennesker opdager, at de har SSHL når de vågner om morgenen. Andre først mærke til det, når de forsøger at bruge den deafened øre, som når de bruger en telefon. Atter andre bemærker en højt, alarmerende “pop” lige før deres hørelse forsvinder. Mennesker med pludselig døvhed ofte bliver svimmel, har give genlyd (tinnitus) eller begge dele.

Omkring halvdelen af ​​mennesker med SSHL vil genvinde nogle af eller alle deres hørelse spontant, normalt inden for en til to uger fra starten. Firs-fem procent af dem, der modtager behandling fra en otolaryngologist (en læge, også kaldet en ENT, der har specialiseret sig i sygdomme i ørerne, næse, hals, og halsen) vil genvinde noget af deres hørelse.

Eksperter anslår, at SSHL slår én person pr 5000 hvert år typisk voksne i 40’erne og 50’erne. Det faktiske antal nye tilfælde af SSHL hvert år kunne være meget højere, fordi tilstanden ofte går udiagnosticeret. Mange mennesker kommer sig hurtigt og aldrig søge lægehjælp.

Kun 10 til 15 procent af de mennesker diagnosticeret med SSHL har en identificerbar årsag. De mest almindelige årsager er

For at diagnosticere SSHL, vil en læge bruge en høreprøve kaldet ren tone audiometri. Denne test hjælper ham eller hende til at bestemme, om høretabet skyldes lyden ikke nå det indre øre (på grund af en forhindring, såsom fluid eller ørevoks) eller af en sensorineuralt underskud (fordi øret ikke behandler den lyd, der når op det). Pure tone audiometri kan også vise udvalget af hørelse, der er blevet tabt.

Hvis du er diagnosticeret med pludselig døvhed, vil din læge sandsynligvis bestille andre tests for at forsøge at bestemme en underliggende årsag til din SSHL. Disse tests kan omfatte blodprøver, billeddiagnostik (normalt magnetisk resonans imaging, eller MRI) og balance test.

Den mest almindelige behandling for pludselig døvhed, især i tilfælde, hvor årsagen er ukendt, er kortikosteroider. Steroider bruges til at behandle mange forskellige lidelser og arbejder normalt ved at reducere inflammation, faldende hævelse, og hjælpe kroppen kampen sygdom. Steroider er normalt ordineres i tabletform. I de senere år direkte injektion af steroider bag trommehinden ind i mellemøret (herfra steroiderne rejser til det indre øre), kaldet intratympanic corticosteroid terapi, er vokset i popularitet. I 2011 et klinisk forsøg støttet af viste, at intratympanic steroider var ikke mindre effektive end orale steroider, men var mindre komfortable samlet for patienterne. De forbliver en mulighed for folk, der ikke kan tage orale steroider.

Yderligere behandlinger kan være nødvendig, hvis din læge opdager en faktiske underliggende årsag til SSHL. For eksempel, hvis dit SSHL er forårsaget af en infektion, kan lægen ordinere antibiotika. Hvis du tager lægemidler, der vides at være giftigt for øret, kan lægen fortælle dig at stoppe eller skifte til et andet lægemiddel. Hvis du har en autoimmun tilstand, der forårsager dit immunforsvar til at angribe det indre øre, kan det være nødvendigt at tage medicin for at undertrykke dit immunforsvar.

Da så lidt er kendt om årsagerne til de fleste tilfælde af SSHL er forskere studerer, hvordan ændringer i det indre øre, såsom afbrudt blodgennemstrømning eller betændelse, kan bidrage til høretab. Forskere er også teste nye måder at bruge imaging at hjælpe med at diagnosticere SSHL og potentielt afsløre dens årsager.

Den opretholder en fortegnelse over organisationer, der giver oplysninger om de normale og uordnede processer hørelse, balance, smag, lugt, stemme, tale og sprog.

Brug følgende nøgleord til at hjælpe dig søge efter organisationer, der kan besvare spørgsmål og give oplysninger om SSHL

Information Clearinghouse, 1 Meddelelse Avenue, Bethesda, MD 20.892-3456; Toll-free Voice: (800) 241-1044, Toll-free TTY: (800) 241-1055, Fax: (301) 770-8977, E-mail : nidcdinfo @ nidcdernment

Regeringen Pub. No. 13-4757, Opdateret November 2013