pneumonitis test og diagnose

Under den fysiske eksamen, vil lægen bruge et stetoskop til at lytte opmærksomt til dine lunger, mens du indånder. At skelne pneumonitis fra andre lungesygdomme, vil du sandsynligvis have en eller flere af de følgende tests.

Visse blodprøver kan være nyttigt til at finde en diagnose.

Billeddannende undersøgelser er nyttige, fordi i de fleste tilfælde, lungebetændelse påvirker kun en lille, lokaliseret del af lungerne, mens virkningerne af infektiøse pneumonitis ofte er spredt gennem alle fem kamre af lungerne.

En test kaldes spirometri måler mængden af ​​luft, du er i stand til at inhalere og udånder i en bestemt periode. Din læge kan også måle, hvor effektivt dine lunger overføre gasser fra luften ind i blodbanen under træning.

Blodprøver

En anden måde at vurdere, hvor godt dine lunger arbejder er at måle ilt i blodet med en oximeter – en enhed, der smertefrit klemmer på din finger.

En bronkoskopi er en procedure, der bruger et fleksibelt rør gevind ned din hals for at se dine luftveje og indsamle prøver fra dine lunger. Under bronkoskopi, kan din læge skylle en del af dit lunge med en saltvand løsning til at indsamle lungeceller og andre materialer. Denne skylning procedure er kendt som en udskylning. Din læge kan også indsætte et lille værktøj gennem omfanget at fjerne en lille prøve af celler fra lungevævet til test.

Imaging tests

I nogle tilfælde kan din læge ønsker at undersøge større prøver af væv fra flere steder i dine lunger, der ikke kan nås via bronkoskopi. Et kirurgisk procedure for at opnå disse prøver kan være nødvendig.

Test af lungefunktionen

bronkoskopi

Kirurgisk lunge biopsi