posterior prolaps (rectocele)

En posterior prolaps opstår, når den tynde væg af fibrøst væv (fascia), der adskiller rektum fra skeden svækker, så den vaginale væg til at bule. Posterior prolaps kaldes også en rectocele (REK-tå-Seel), fordi typisk, men ikke altid, det er den forreste væg af rektum som buler ind i skeden.

Fødsel og andre processer, der lægger pres på fascia kan føre til posterior prolaps. En lille prolaps kan forårsage nogen tegn eller symptomer. Hvis en posterior prolaps er stort, kan det oprette en mærkbar bule af væv gennem skedeåbningen. Selvom dette bule kan være ubehageligt, det er sjældent smertefuld.

Hvis det er nødvendigt, egenomsorg foranstaltninger og andre ikke-kirurgiske muligheder er ofte effektive. I svære tilfælde kan det være nødvendigt kirurgisk reparation.

En lille posterior prolaps kan forårsage nogen tegn eller symptomer. Ellers kan du opleve

Mange kvinder med posterior prolaps også opleve prolaps af andre organer i underlivet, såsom blæren, livmoderen eller tyndtarmen.

Når en posterior prolaps er lille, behøver du ikke lægehjælp. Posterior prolaps er fælles, selv hos kvinder, som ikke har fået børn. Faktisk kan du ikke engang ved, du har posterior prolaps.

I moderate eller svære tilfælde, dog kan posterior prolaps være generende eller ubehageligt. Lav en aftale med din læge, hvis

Hvornår skal se en læge

oprejst positur

Posterior prolaps kan skyldes

Gåture oprejst steder vægt på en kvindes bækkenbunden og er hovedårsagen kvinder oplever posterior prolaps.

Øget bækkenbunden tryk

Andre forhold og aktiviteter, der øger presset allerede er på bækkenbunden og kan forårsage eller bidrage til posterior prolaps omfatter

Graviditet og fødsel

Graviditet og fødsel øger risikoen for posterior prolaps. Dette skyldes, at muskler, ledbånd og fascia, der holder og støtte din vagina bliver strakt og svækket under graviditet, arbejdskraft og levering. Som et resultat, jo flere graviditeter, du har, jo større er din chance for at udvikle posterior prolaps.

Hvad du kan gøre

Ikke alle, der har haft en baby udvikler posterior prolaps. Nogle kvinder har meget stærke understøttende muskler, ledbånd og fascia i bækkenet og aldrig har et problem. Kvinder, der kun har haft cesarean leverancer er mindre tilbøjelige til at udvikle posterior prolaps. Men selv hvis du ikke har haft børn, kan du udvikle posterior prolaps.

Hvad de kan forvente fra din læge

Følgende faktorer kan øge din risiko for at opleve posterior prolaps

Kegel øvelser

Lav en aftale med din familie læge eller gynækolog, hvis du har symptomer på posterior prolaps, som genere dig eller forstyrre dine normale aktiviteter.

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at forberede din udnævnelse, og hvad du kan forvente fra din læge.

For posterior prolaps, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Under din ansættelse, tøv ikke med at spørge andre spørgsmål, som de opstår for dig.

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål, såsom

I de fleste tilfælde din læge diagnoser posterior prolaps under en underlivsbetændelse undersøgelse af din vagina og endetarm.

Mulige test for rectocele omfatter

Behandlingsmetoder afhænger af sværhedsgraden af ​​den bageste prolaps. Mulighederne omfatter

Kirurgi. Hvis den bageste prolaps stikker udenfor din vagina og er især generende, kan du vælge kirurgi. Kirurgi til at reparere posterior prolaps vil reparere vævet bule, men det vil ikke løse forringet tarmfunktion.

Din læge vil sandsynligvis foreslå kirurgi, hvis du har prolaps af andre bækken organer ud over posterior prolaps. Kirurgisk reparation for hver betingelse kan afsluttes på samme tid.

Ved hjælp af en vaginal tilgang, kirurgi normalt består af fjernelse af overskydende, strakte væv, der danner den bageste prolaps. Indimellem kan det kirurgisk reparation indebærer at bruge en maskeplet at støtte og styrke muren mellem endetarmen og skeden.

Hvis du tænker på at blive gravid, kan din læge anbefale, at du forsinke operationen til efter du er færdig få børn. Ved hjælp af en pessar kan hjælpe med at lindre dine symptomer i mellemtiden.

Afhængigt af sværhedsgraden af ​​den tilstand, kan disse egenomsorg foranstaltninger giver lindring du behøver

Kegel øvelser styrke din bækkenbundsmuskler, hvilket til dels understøtter livmoderen, blære og tarm. En stærk bækkenbund giver bedre støtte til din bækken organer, forhindrer prolaps fra forværring og lindrer symptomer forbundet med posterior prolaps.

For at udføre Kegel øvelser, skal du følge disse trin

Spørg din læge om feedback på, om du bruger de rigtige muskler. Kegel øvelser kan være mest succesfulde, når de er undervist af en fysioterapeut og forstærket med biofeedback. Biofeedback indebærer anvendelse af overvågningsudstyr, hjælpe med at sikre at du strammer de rigtige muskler, med optimal intensitet og længere tid.

Når du har lært den rette metode, kan du gøre Kegel øvelser diskret næsten når som helst, uanset om du sidder ved dit skrivebord eller slapper af på sofaen.

For at mindske risikoen for forværring posterior prolaps, så prøv disse egenomsorg foranstaltninger

besøge din læge