prazosin (oral rute) beskrivelse og mærker

Prazosin anvendes alene eller sammen med andre lægemidler til behandling af forhøjet blodtryk (hypertension). Forhøjet blodtryk øger belastningen på hjerte og arterier. Hvis det fortsætter i lang tid, kan hjertet og arterierne ikke fungere korrekt. Dette kan beskadige blodkarrene i hjernen, hjertet og nyrerne, hvilket resulterer i et slagtilfælde, hjertesvigt eller nyresvigt. Forhøjet blodtryk kan også øge risikoen for hjerteanfald. Disse problemer kan være mindre tilbøjelige til at opstå, hvis blodtrykket er kontrolleret.

Prazosin tilhører den generelle klasse af lægemidler kaldet antihypertensiva. Det virker ved at afslappe blodkarrene, så blodet passerer gennem dem lettere. Dette hjælper med at sænke blodtrykket. Prazosin kan også anvendes til andre betingelser, som fastsættes af din læge.

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Når et lægemiddel er godkendt til markedsføring til en bestemt anvendelse, kan erfaringer viser, at det er også nyttigt for andre medicinske problemer. Selv om disse anvendelser ikke er medtaget i produktmærkning er prazosin bruges i visse patienter med følgende sygdomme

For patienter, der tager denne medicin til godartet forstørrelse af prostata

Tablet; Capsule

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer