rygning og fordøjelsessystemet

Rygning og fordøjelsessystemet

Hvad er fordøjelsessystemet?

Hvad er fordøjelsessystemet ?; Er rygning øger risikoen for kræft i fordøjelsessystemet ?; Hvad er de andre skadelige virkninger af rygning på fordøjelsessystemet ?; Hvordan rygning påvirker halsbrand og GERD ?; Hvordan rygning påvirker mavesår ?; Hvordan rygning påvirker leversygdom ?; Hvordan rygning påvirker Crohns sygdom ?; Hvordan rygning påvirker kolon polypper ?; Hvordan rygning påvirker pancreatitis ?; Hvordan rygning påvirker galdesten ?; Kan skade fordøjelsessystemet fra rygning vendes ?; Spise, kost og ernæring; Points at huske;

Rygning påvirker hele kroppen, hvilket øger risikoen for mange livstruende sygdomme, inklusive lungekræft, emfysem og hjertesygdom. Rygning bidrager også til mange cancertyper og sygdomme i fordøjelsessystemet. Beregninger viser, at omkring en femtedel af alle voksne ryger, 1 og hvert år mindst 443.000 amerikanere dør af sygdomme forårsaget af cigaretrygning. 2

Fordøjelsessystemet består af mave (GI) kanal-også kaldet fordøjelseskanalen-og lever, bugspytkirtel, og galdeblæren. Mavetarmkanalen er en serie af hule organer sammenføjede i en lang, vrid rør fra munden til anus. De hule organer, der udgør mavetarmkanalen er munden, spiserøret, maven, tyndtarmen, tyktarmen, som omfatter colon og rectum-og anus. Fødevarer kommer ind i munden og passerer til anus gennem hule organer i mavetarmkanalen. Lever, bugspytkirtel, og galdeblære er de faste organer i fordøjelsessystemet. Fordøjelsessystemet hjælper kroppen fordøje mad, som omfatter bryde mad ned i næringsstoffer kroppen har brug for. Næringsstoffer er stoffer i kroppen bruger til energi, vækst, og celle reparation.

Rygning har vist sig at øge risikoen for kræft i 3

Er rygning øger risikoen for kræft i fordøjelsessystemet?

Mere information om sammenhængen mellem rygning og kræft i fordøjelsessystemet kan findes på National Cancer Institute hjemmeside på www.cancer / cancertopics / tobak / rygning.

mund; spiserøret mave; bugspytkirtel

lever; colon; endetarm

Rygning bidrager til mange almindelige sygdomme i fordøjelsessystemet, såsom halsbrand og gastroøsofageal reflukssygdom (GERD), mavesår, og nogle leversygdomme. Rygning øger risikoen for Crohns sygdom, kolon polypper, og pancreatitis, og det kan øge risikoen for galdesten.

Rygning øger risikoen for halsbrand og GERD. 6 halsbrand er en smertefuld, brændende fornemmelse i brystet forårsaget af refluks, eller maveindhold strømmer tilbage i spiserøret-organet, der forbinder munden til maven. Rygning svækker lavere esophageal sphincter, musklen mellem spiserøret og maven, der holder maveindhold i at løbe tilbage i spiserøret. Maven er naturligvis beskyttet af de syrer, der foretages i hjælpe med at nedbryde maden. Imidlertid er spiserøret ikke beskyttet mod syrerne. Når den nedre esophageal sphincter svækker, kan maveindholdet tilbagesvaling i spiserøret, hvilket medfører halsbrand og muligvis beskadige foring af spiserøret.

blodtilførslen til foring; sekretion af mucus, en klar væske, der beskytter foring fra syre; produktion af natriumbicarbonat-en saltlike stof, der neutraliserer syre-af bugspytkirtlen

GERD er vedvarende reflux, der forekommer mere end to gange om ugen. Kronisk eller langvarig, kan GERD føre til alvorlige helbredsproblemer såsom blødninger sår i spiserøret, forsnævring af spiserøret, der forårsager mad til at sidde fast, og ændringer i esophageal celler, der kan føre til kræft.

primær biliær cirrhose, en kronisk leversygdom, der langsomt ødelægger galdegangene i leveren 8; alkoholiske fedtlever sygdom (NAFLD), en tilstand, hvor fedt ophobes i leveren 9, 10

Rygning øger risikoen for mavesår. 7 Mavesår er sår på indersiden foring af maven eller tolvfingertarmen, den første del af tyndtarmen. De to mest almindelige årsager til mavesår er infektion med en bakterie kaldet Helicobacter pylori (H. pylori) og lang tids brug af ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler, såsom aspirin og ibuprofen.

Forskere undersøger, hvordan rygning bidrager til mavesår. Undersøgelser tyder på, at rygning øger risikoen for H. pylori-infektion, forsinker helingen af ​​mavesår, og øger sandsynligheden for, at mavesår vil gentage sig. Maven og tolvfingertarmen indeholder syrer, enzymer og andre stoffer, der hjælper fordøje maden. Imidlertid kan disse stoffer også skade foring af disse organer. Rygning er ikke blevet vist sig at øge syre produktion. rygning gør dog øge produktionen af ​​andre stoffer, der kan skade foring, såsom pepsin, et enzym fremstillet i maven, der nedbryder proteiner. Rygning nedsætter også faktorer, der beskytter eller helbrede foring, herunder

Stigningen i stoffer, der kan skade foring og fald i faktorer, der beskytter eller helbrede foring kan føre til mavesår.

Hvad er de andre skadelige virkninger af rygning på fordøjelsessystemet?

Rygning kan forværre nogle leversygdomme, herunder

Leversygdomme kan udvikle sig til cirrose, en tilstand, hvor leveren langsomt forringes og fejlfunktioner, som skyldes kronisk skade. Arvæv erstatter derefter sundt levervæv, delvist blokere strømmen af ​​blod gennem leveren og forringer leverfunktionen.

Leveren er det største organ i fordøjelsessystemet. Leveren udfører mange funktioner, såsom at gøre vigtige blod proteiner og galde, skiftende fødevarer til energi, og filtrere alkohol og giftstoffer fra blodet. Forskning har vist, at rygning skader leverens evne til at behandle medicin, alkohol og andre toksiner og fjerne dem fra kroppen. I nogle tilfælde kan rygning påvirke doseringen af ​​medicin nødvendig for at behandle en sygdom.

Nuværende og tidligere rygere har en højere risiko for at udvikle Crohns sygdom end folk, der aldrig har røget. 11

Crohns sygdom er en inflammatorisk tarmsygdom, der forårsager irritation i mavetarmkanalen. Sygdommen, som typisk forårsager smerte og diarré, oftest rammer den nedre del af tyndtarmen; men det kan forekomme overalt i mavetarmkanalen. Sværhedsgraden af ​​symptomerne varierer fra person til person, og symptomerne kommer og går. Crohns sygdom kan føre til komplikationer, såsom blokering af tarmen og sår, der tunnel gennem det berørte område i omgivende væv. Medicin kan kontrollere symptomerne. Men mange mennesker med Crohns sygdom kræver operation for at fjerne den berørte del af tarmen.

Blandt mennesker med Crohns sygdom, mennesker, der ryger er mere tilbøjelige til 11

Forskere studerer hvorfor rygning øger risikoen for Crohns sygdom og gør sygdommen værre. Nogle forskere mener, rygning kan sænke tarmene ‘forsvar, mindske blodtilførslen til tarmene, eller forårsager immunsystemet ændringer, som resulterer i inflammation. Hos personer, der arver gener, der gør dem modtagelige for at udvikle Crohns sygdom, kan rygning påvirke, hvordan nogle af disse gener fungerer.

Mennesker, der ryger, er mere tilbøjelige til at udvikle kolon polypper. 12 Colon polypper er vækster på indersiden af ​​tyktarmen eller endetarmen. Nogle polypper er godartede eller noncancerous, mens nogle er kræft eller kan blive til kræft.

Blandt mennesker, der udvikler kolon polypper, dem, der ryger har polypper, der er større, mere talrige, og mere tilbøjelige til at gentage sig. 12

Hvordan rygning påvirker halsbrand og GERD?

har mere alvorlige symptomer, hyppigere symptomer, og flere komplikationer; brug for flere medikamenter til at kontrollere deres symptomer; kræver operation; har symptomerne vender tilbage efter operationen

Rygning har vist sig at øge risikoen for kræft i mund, spiserør, mave og bugspytkirtel. Forskning tyder på, at rygning også kan øge risikoen for kræft i leveren, tyktarmen og endetarmen .; Rygning øger risikoen for halsbrand og gastroøsofageal reflukssygdom (GERD) .; Rygning øger risikoen for mavesår .; Rygning kan forværre nogle leversygdomme, herunder primær biliær cirrhose og ikke-alkoholiske fedtlever sygdom (NAFLD) .; Nuværende og tidligere rygere har en højere risiko for at udvikle Crohns sygdom end folk, der aldrig har røget .; Mennesker, der ryger, er mere tilbøjelige til at udvikle kolon polypper .; Rygning øger risikoen for at udvikle pancreatitis .; Nogle undersøgelser har vist, at rygning kan øge risikoen for at udvikle galdesten. Men forskningsresultater er ikke konsekvent og der er behov for mere undersøgelse .; Rygestop kan vende nogle af virkningerne af rygning på fordøjelsessystemet.

Rygning øger risikoen for at udvikle pancreatitis. 13 Pancreatitis er betændelse i bugspytkirtlen, som er placeret bag maven og tæt på tolvfingertarmen. Bugspytkirtlen udskiller fordøjelsesenzymer, som normalt ikke bliver aktiv, indtil de når tyndtarmen. Når bugspytkirtlen er betændt, fordøjelsesenzymer angribe væv i pancreas.

Hvordan rygning påvirker mavesår?

Nogle undersøgelser har vist, at rygning kan øge risikoen for at udvikle galdesten. Men forskningsresultater er ikke konsekvent og der er behov for mere undersøgelse.

Galdesten er små, hårde partikler, der udvikler i galdeblæren, det organ, der gemmer galde fra leveren. Galdesten kan bevæge sig ind i kanalerne, der bærer fordøjelsesenzymer fra galdeblæren, lever og bugspytkirtel til tolvfingertarmen, forårsager betændelse, infektion, og mavesmerter.

Rygestop kan vende nogle af virkningerne af rygning på fordøjelsessystemet. For eksempel balancen mellem faktorer, der skader og beskytter maven og tolvfingertarmen foring vender tilbage til normal inden for få timer af en person, rygestop. Virkningerne af rygning om, hvordan leveren håndterer medicin forsvinder også, når en person holder op med at ryge. Men mennesker, der stopper med at ryge fortsat have en højere risiko for visse fordøjelsessystemet sygdomme, såsom kolon polypper og pancreatitis, end folk, der aldrig har røget. 12, 13

Rygestop kan forbedre symptomerne på nogle fordøjelsessygdomme eller holde dem fra at blive værre. For eksempel folk med Crohns sygdom, der holder op med at ryge har mindre alvorlige symptomer end rygere med sygdommen. 11

Hvordan rygning påvirker leversygdom?

Spise, kost og ernæring kan spille en rolle i at forårsage, forebyggelse og behandling af nogle af de sygdomme og lidelser i fordøjelsessystemet, der påvirkes af rygning, herunder halsbrand og GERD, leversygdomme, Crohns sygdom, kolon polypper, pancreatitis, og galdesten. Mere information om spise, kost og ernæring, og disse betingelser kan findes på de Digestive Diseases A-Z liste.

Hvordan rygning påvirker Crohns sygdom?

Hvordan rygning påvirker kolon polypper?

Hvordan rygning påvirker pancreatitis?

National Institute of Diabetes og Digestive og nyresygdomme ringens) og andre komponenter i theernment ringens) udføre og støtte forskning i mange sygdomme og tilstande.

Hvad er, og er de rigtige for dig ?; er en del af den kliniske forskning og i hjertet af alle medicinske fremskridt. se på nye måder at forebygge, opdage eller behandle sygdom. Forskere også bruge til at se på andre aspekter af pleje, såsom at forbedre livskvaliteten for mennesker med kroniske sygdomme. Find ud af om er rigtige for dig.

Hvad er åbne ?; der er i øjeblikket åbent og rekrutterer kan ses på www.ClinicalTrials.

Denne information kan indeholde indhold om medicin og, når det tages som foreskrevet, de betingelser, de behandler. Når forberedt, omfattede dette indhold de mest aktuelle oplysninger til rådighed. For opdateringer eller spørgsmål om nogen medicin, skal du kontakte den amerikanske Food and Drug Administration gratis på 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) eller besøg wwwernment. Kontakt din læge for at få flere oplysninger.

Hvordan rygning påvirker galdesten?

Theernment vil gerne takke; Brooks D. Cash, M.D., F.A.C.P., F.A.C.G., National Naval Medical Center

Kan skade fordøjelsessystemet fra rygning vendes?

Spisesteder, kost og ernæring

Points at huske

Referencer

september 2013