svælg kræftbehandling (pdqто): behandling [] -stage ii svælg kræft

Forvaltningen af ​​stadie III carcinomer i oropharynx er kompleks og kræver tværfaglig indgang til at etablere den optimale behandling.

forebyggelse af kræft er taget skridt til at sænke risikoen for at få kræft. Ved at forebygge kræft, er antallet af nye tilfælde af kræft i en gruppe eller befolkning sænkes. Forhåbentlig vil dette sænke antallet af dødsfald forårsaget af kræft; For at forhindre nye kræfttilfælde i at starte, forskerne ser på risikofaktorer og beskyttende faktorer. Alt, hvad der øger din chance for at udvikle kræft kaldes en kræftrisiko faktor, noget, der reducerer din chance for at udvikle kræft kaldes en kræft beskyttende …

Nye kirurgiske teknikker til resektion og genopbygning udviklet i de sidste 7 til 10 år, der giver adgang og funktionel bevaring har udvidet de kirurgiske muligheder. PORT er indiceret baseret på patologiske risikofaktorer. Højrisiko-funktioner, herunder positive marginer og extracapsular nodal udvidelse, viser yderligere locoregional kontrol og overlevelse fordel med tilføjelse af samtidig kemoterapi [1,2,3,4] [Niveau beviser: 1iiA]. Alle disse patienter kan betragtes for indrejse i neoadjuverende kemoterapi forsøg.

Specifikke kirurgiske procedurer og deres modifikationer er ikke udpeget her på grund af den brede vifte af kirurgiske tilgange til området, de mange forskellige meninger om den rolle, modificerede hals dissektioner, og de mange rekonstruktive teknikker, der kan give de samme resultater. Denne gruppe af patienter bør forvaltes af hoved og hals kirurger, der er uddannet i de mange procedurer til rådighed og aktivt og ofte involveret i plejen af ​​disse patienter.

Kirurgi Efterfulgt af PORT eller Chemoradiation Therapy

Postoperativ chemoradiation terapi for svælg planocellulært karcinom demonstrerer en locoregional kontrol og overlevelse fordel sammenlignet med strålebehandling alene patienter, som har extracapsular forlængelse (ECE) i en lymfeknude eller positive margener. [1,2,3,4] [Niveau af beviser : 1iiA]

For patienter med T3 og T4 sygdom (eller III og stadie IV sygdom), perineural infiltration, vaskulære embolier, og klinisk forstørret niveau IV eller niveau V lymfeknuderne sekundært til tumorer opstået i mundhulen eller oropharyn; to eller flere histopatologisk involveret lymfeknuder uden EF; og tætte marginer under 5 mm, tilsætning af cisplatin kemoterapi gives samtidig med PORT er uklar. Tilføjelsen af ​​cetuximab med strålebehandling i den postoperative indstilling for disse risikofaktorer bliver testet i et randomiseret forsøg (RTOG-0920).