tinnitus

Hvad er tinnitus?

Hvad er årsagen til tinnitus?

Hvorfor har jeg denne støj i mine ører?

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har tinnitus?

Hvad hvis lydene i mit øre ikke går væk?

Er der behandlinger, der kan hjælpe mig?

Kan jeg gøre noget for at forhindre tinnitus eller holde det i at blive værre?

Hvad er forskere gør for at bedre at forstå tinnitus?

Hvor kan jeg finde yderligere oplysninger om tinnitus?

Tinnitus er almindeligt beskrevet som en ringen for ørerne, men det kan også lyde som brølende, klikke, hvæsende eller summende. Det kan være blød eller højt, højfrekvent eller lavfrekvent. Du kan høre det på enten den ene eller begge ører. Omkring 10 procent af den voksne befolkning i USA har oplevet tinnitus på mindst fem minutter i det forløbne år. Det svarer til næsten 25 millioner amerikanere.

Tinnitus (udtales tin-NY-tus eller TIN-u-tus) er ikke en sygdom. Det er et symptom der er noget galt i høresystemet, som omfatter øret, hørenerven, der forbinder det indre øre til hjernen, og de dele af hjernen, som processen lyd. Noget så simpelt som et stykke ørevoks blokere øregangen kan forårsage tinnitus. Men det kan også være resultatet af en række sundhedsmæssige betingelser, såsom

Tinnitus er undertiden det første tegn på høretab hos ældre mennesker. Det kan også være en bivirkning af medicin. Mere end 200 lægemidler er kendt for at forårsage tinnitus, når du starter eller stopper med at tage dem.

Mennesker, der arbejder i støjende omgivelser-såsom fabrikken eller bygningsarbejdere, road besætninger, eller endda musikere-kan udvikle tinnitus over tid, når igangværende udsættelse for støj skader små sensoriske hårceller i det indre øre, der hjælper overføre lyd til hjernen. Dette kaldes støj-induceret høretab.

Service medlemmer udsættes for bombesprængninger kan udvikle tinnitus, hvis det chok bølge af eksplosionen presser kraniet og skader hjernevæv i områder, der hjælper processen lyd. Faktisk tinnitus er en af ​​de mest almindelige servicerelaterede handicap blandt veteraner vender hjem fra Irak og Afghanistan.

Pulsatile tinnitus er en sjælden form for tinnitus, der lyder som en rytmisk pulserende i øret, som regel i gang med din hjerterytme. En læge kan være i stand til at høre det ved at trykke på et stetoskop mod halsen eller ved at placere en lille mikrofon inde i øregangen. Denne form for tinnitus er oftest forårsaget af problemer med blodgennemstrømningen i hovedet eller halsen. Pulsatile tinnitus også kan være forårsaget af hjernetumorer eller abnormaliteter i hjernens struktur.

Selv med alle disse tilknyttede betingelser og årsager, nogle mennesker udvikler tinnitus for nogen indlysende grund. Det meste af tiden, tinnitus er ikke et tegn på et alvorligt sundhedsproblem, men hvis det er højt eller ikke går væk, kan det medføre træthed, depression, angst og problemer med hukommelse og koncentration. For nogle kan tinnitus være en kilde til ægte mentale og følelsesmæssige kvaler.

Selvom vi hører tinnitus i vores ører, dens kilde er virkelig i det netværk af hjerneceller (hvad forskerne kalder neurale kredsløb), der giver mening for de lyde, vores ører hører. En måde at tænke på tinnitus er, at det ofte begynder i øret, men det fortsætter i hjernen.

Forskere har stadig ikke enige om, hvad der sker i hjernen til at skabe en illusion af lyd, når der er ingen. Nogle mener, at tinnitus ligner kronisk smerte syndrom, hvor smerten fortsætter selv efter et sår eller brækkede ben er helet.

Tinnitus kunne være resultatet af hjernens neurale kredsløb forsøger at tilpasse sig tabet af sansehårceller ved at skrue op for følsomhed over for lyd. Dette ville forklare, hvorfor nogle mennesker med tinnitus er overfølsom for kraftig støj.

Tinnitus kunne også være resultatet af neurale kredsløb smidt ud af balance, når skader i det indre øre ændringer signaling aktivitet i den auditive cortex, den del af hjernen, der behandler lyd. Eller det kunne være resultatet af abnorme interaktioner mellem neurale kredsløb. De neurale kredsløb, der er involveret i hørelse er ikke dedikeret udelukkende til forarbejdning lyd. De kommunikerer også med andre dele af hjernen, såsom det limbiske region, som regulerer humør og følelser.

Den første ting er at se din primære sundhedstjeneste læge, som vil kontrollere, om noget, såsom ørevoks, blokerer øregangen. Deres læge vil bede dig om din nuværende sundhed, medicinske tilstande, og medicin for at finde ud af, om en underliggende tilstand der forårsager din tinnitus.

Hvis din læge ikke kan finde en medicinsk tilstand ansvarlig for din tinnitus, kan du blive henvist til en otolaryngologist (almindeligvis kaldes en øre, næse og hals læge eller en ENT). Den ENT vil fysisk undersøge dit hoved, nakke og ører og teste din hørelse at afgøre, om du har nogen høretab sammen med tinnitus. Du kan også blive henvist til en audiolog, som også kan måle hørelsen og evaluere din tinnitus.

Nogle mennesker finder deres tinnitus ikke går væk, eller det bliver værre. I nogle tilfælde kan det blive så alvorlig, at du har svært ved at høre, koncentrere sig, eller endda sove. Din læge vil hjælpe dig med at hjælpe med at finde måder at reducere sværhedsgraden af ​​støj og dens indvirkning på dit liv.

Tinnitus har ikke en kur endnu, men behandlinger, der hjælper mange mennesker bedre at klare den betingelse er til rådighed. De fleste læger vil tilbyde en kombination af de behandlinger nedenfor, afhængigt af sværhedsgraden af ​​din tinnitus og de områder i dit liv, det påvirker mest.

Støjfremkaldt høretab, resultatet af skader på sansehårceller i det indre øre, er et af de mest almindelige årsager til tinnitus. Alt hvad du kan gøre for at begrænse din udsættelse for kraftig støj-ved at flytte væk fra lyden, skrue ned for lydstyrken, eller iført ørepropper eller høreværn-vil hjælpe med at forhindre tinnitus eller holde det i at blive værre.

Langs stien en høring signal rejser for at komme fra det indre øre til hjernen, er der mange steder, hvor tingene kan gå galt at forårsage tinnitus. Hvis forskerne kan forstå, hvad der foregår i hjernen at starte tinnitus og få det til at vare ved, kan de kigge efter de steder i systemet, hvor en terapeutisk intervention kunne stoppe tinnitus i dens spor.

I 2009 National Institute on Døvhed og anden kommunikation Disorders (NIDCD) sponsoreret en workshop, der bragte tinnitus forskere til at tale om sygdommen og udvikle nye idéer til potentielle kure. I løbet af workshoppen, drøftede deltagerne en række lovende forskningsretninger, herunder

Den opretholder en fortegnelse over organisationer, der giver oplysninger om de normale og uordnede processer hørelse, balance, smag, lugt, stemme, tale og sprog.

Brug følgende nøgleord til at finde organisationer, der kan besvare spørgsmål og give oplysninger om tinnitus

Information Clearinghouse, 1 Meddelelse Avenue, Bethesda, MD 20.892-3456; Toll-free Voice: (800) 241-1044, Toll-free TTY: (800) 241-1055, Fax: (301) 770-8977, E-mail : nidcdinfo @ nidcdernment

Publikation nr 10-4896, februar gjorde 2014 (statistikker opdateret september 2014)