transmission, methicillin-resistent Staphylococcus aureus

Transmission

I dag har S. aureus udviklet sig til det punkt, hvor eksperter refererer til MRSA i form spænder fra en betydelig offentlig sundhed byrde for en krise. Bakterierne er blevet klassificeret i to kategorier baseret på, hvor infektionen er først erhverves.

HA-MRSA er blevet anerkendt i årtier, og først og fremmest påvirker folk i sundhedsvæsenet, som dem, der har haft kirurgi eller medicinsk udstyr indopereret. Denne kilde af MRSA er typisk problematisk for de ældre, for folk med svækket immunforsvar, og for patienter, der gennemgår dialysebehandling eller anvender venøse katetre eller proteser.

En undersøgelse offentliggjort i 2005 viste, at næsten 1 procent af alle hospital i-patient ophold, eller 292.045 om året, var forbundet med S. aureus-infektion. Undersøgelsen revideret næsten 14 millioner patient udskrivningsdiagnoser fra 2000 og 2001. Patienter med diagnoser af S. aureus infektion, sammenlignet med dem uden infektion, havde ca. tre gange længden af ​​opholdet, tre gange de samlede omkostninger, og fem gange risiko for in-hospital død. Især de S. aureus infektioner i dette hospital undersøgelse resulterede i 14.000 dødsfald.

CA-MRSA har kun været kendt siden 1990’erne. CA-MRSA er til stor bekymring for offentlige sundhedspersonale på grund af hvem det kan påvirke. I modsætning til de hospital kilder, der som regel kan spores til en bestemt eksponering, kan oprindelsen af ​​CA-MRSA infektion være undvigende. CA-MRSA hudinfektioner er kendt for at sprede i overfyldte indstillinger; i situationer, hvor der er et tæt hud-mod-hud kontakt; når personlige elementer såsom håndklæder, barbermaskiner og sportsudstyr er delt; når personlig hygiejne er kompromitteret; og når sundhedspleje er begrænset.

Udbrud af CA-MRSA har involveret bakteriestammer med specifik mikrobiologisk og genetiske forskelle fra de traditionelle HA-MRSA stammer, og disse forskelle tyder på, at lokalsamfundet stammer måske sp nemt fra person til person end HA-MRSA. Mens CA-MRSA er resistent over for penicillin og methicillin, kan de stadig blive behandlet med andre fælles anvendelse antibiotika.

CA-MRSA oftest kommer ind i kroppen gennem et snit eller skrabe og fremstår i form af en hud eller blødt væv infektion, såsom en byld eller absces. Den involverede site er røde, hævede og smertefulde og er ofte forveksles med en edderkop bid. Men sjældne, kan CA-MRSA udvikle sig til mere alvorlige invasive infektioner, såsom infektioner i blodet eller lungebetændelse, hvilket fører til en række andre symptomer, herunder åndenød, feber, kuldegysninger, og død. CA-MRSA kan være særlig farligt i børn, fordi deres immunforsvar ikke er fuldt udviklet.

Du skal være opmærksom på mindre hudproblemer-bumser, insektbid, rifter og skrammer-især hos børn. Hvis såret ser ud til at være inficeret, se en sundhedsplejerske.

Forskere fortsætte med at studere oplysninger om disse sager i et forsøg på at fastslå, hvorfor visse grupper af mennesker bliver syge, når de udsættes for disse stammer. Forskere også fortsætte med at forsøge at forstå, hvorfor områder med høj forekomst kan forekomme. For eksempel, af ukendte årsager, har alvorlige udbrud fandt sted i Alaska, Georgia, og Louisiana.