typer af lungebetændelse

Lungebetændelse er opkaldt efter den måde, hvorpå en person får infektion eller for kim, der forårsager den.

Pneumoni (CAP) forekommer uden for hospitaler og andre sundhedsydelser indstillinger. De fleste mennesker får CAP ved at trække vejret i bakterier (især mens sove), der lever i munden, næse eller hals.

Fælles landbrugspolitik er den mest almindelige form for lungebetændelse. De fleste tilfælde opstår i løbet af vinteren. Omkring 4 millioner mennesker får denne form for lungebetændelse hvert år. Ca. 1 ud af hver 5 personer, der har den fælles landbrugspolitik skal behandles på et hospital.

Pneumoni

Nogle mennesker fange lungebetændelse under et hospitalsophold for en anden sygdom. Dette kaldes hospital-erhvervet pneumoni (HAP). Du er i højere risiko for at få HAP, hvis du er på en ventilator (en maskine, der hjælper dig med at trække vejret).

Hospitalserhvervede lungebetændelse

HAP tendens til at være mere alvorlig end CAP fordi du allerede er syg. Også, hospitaler tendens til at have flere bakterier, der er resistente over for antibiotika (medicin til behandling af lungebetændelse).

Patienterne kan også få lungebetændelse i andre sundhedstjenestemiljøer, såsom plejehjem, dialyse centre og ambulatorier. Denne form for lungebetændelse kaldes sundhedspleje pneumoni.

Denne type af lungebetændelse kan opstå, hvis du inhalerer mad, drikke, opkast eller spyt fra munden ned i lungerne. Dette kan ske, hvis noget forstyrrer din normale gag refleks, såsom en hjerneskade, synke problem, eller overdreven brug af alkohol eller narkotika.

Aspirationspneumoni kan forårsage pus til at danne i et hulrum i lungen. Når dette sker, kaldes det en lunge absces (AB-SES).

Flere typer BAKTERIER- Legionella pneumophila, mycoplasma lungebetændelse, og Chlamydophila pneumoniae -cause atypisk lungebetændelse, en form for fælles landbrugspolitik. Atypisk lungebetændelse er gået fra person til person.

Health Care-pneumoni

Andre almindelige typer af lungebetændelse