Undersøgelsen kan bidrage til at bringe nyt liv til gamle influenza narkotika

M2 Back Story

Vide mere med NMR

På sin vej til at gøre dig ulykkelig, en influenza-virus gør en masse arbejde: går ind i en lunge celle; afvikler dennes genetiske materiale; kopierer sig selv mange gange; og sender nylavede virus ud af cellen, så de kan inficere andre celler. En viral protein kaldet M2 spiller en afgørende rolle i flere af disse trin. For nylig, theernment adgangsberettigede James Chou, Ph.D., af Bostons Harvard Medical School, produceret en meget detaljeret øjebliksbillede af M2. Billedet-den første af denne type protein skabt gennem kernemagnetisk resonans (NMR)-tilbyder fingerpeg om, hvorfor én gang kraftfulde influenza medicin ikke længere arbejde og foreslår måder at genoprette deres effektivitet.

Forskere har studeret M2 siden 1980’erne, da de opdagede, at det er målet for antivirale lægemidler amantadin og rimantadin. Tidligere nyttige våben mod influenza, er disse stoffer nu bliver mindre effektive, takket være den lethed, hvormed virussen muterer og derved undslipper deres angreb.

Reference

Forskere senere erfarede, at M2 er en ionkanal protein. Hovedparten af ​​M2 består af fire snoede søjler af aminosyrer-protein byggesten-, der danner en kegle-lignende pore i virussets ydre skal. Som influenzavirus rejser i celler inde syre-fyldte bobler kaldet endosomer, syren åbner M2 pore og tillader positivt ladede partikler til at strømme i det virale kerne. Dette hjælper løsne tætpakkede virale DNA, et skridt, der skal forekomme før virus kan formere sig. Senere i et virus livscyklus, M2 kommer ind igen ved at forhindre en for tidlig forandring i form af et andet viralt protein, at virusafkom skal du med held at inficere yderligere celler.

En fuld forståelse af, hvordan M2 arbejder kræver et detaljeret billede af sin form, noget, som ikke var let at producere. Dr. Chou og hans kollega Jason Schnell, Ph.D., brugt NMR, som måler afstande og vinkler mellem atomer i frit svævende molekyler. NMR skaber billeder af proteiner eller dele af proteiner opløst i væske. På denne måde forklarer Dr. Chou, et NMR billede mere nøje efterligner hvordan et protein opfører sig i en levende celle.

Dr. Chou s NMR portræt af M2 viste firedelt kanal i den lukkede position med en hale af aminosyrer der forankrer det til indersiden af ​​det virale kappe. Ved tilstedeværelse af syre, kolonner af pore destabilisere og åben, forskerne mener. Når undersøgerne tilføjet influenza drug rimantadin til mix, viste det resulterende billede lægemidlet binding ved fire eksterne pletter nær kanal gate. Denne binding fastklemt pore i den lukkede position.

“Hvis vi kan forstå, hvordan narkotika blokerer kanalen og hvordan mutationer tillade virus til at omgå virkningerne af lægemidlet, kunne vi komme op med bedre tilgange til at lægemidler, der vil bevare deres evne til at holde pore lukket,” siger Dr. Chou.

Schnell JR og Chou JJ. Struktur og mekanisme af M2 proton-kanal af influenza A-virus. Nature 451: 591-95 DOI: 10.1038 / nature06531 (2008).